Wedstrijden DF95

Iedere eerste zaterdag van de maand verzamelen zich zo’n 5 – 8 mannen van een zekere leeftijd zich in Uitgeest nabij Restaurant Krelis om met de grote broer van de DF65, de DF95 te gaan varen.

Onder belangstelling van hondenbezitters, kinderen die zo’n bootje machtig interessant vinden en een verdwaalde wandelaar die de koude ochtend trotseert, wordt er gekeken naar Trim van de zeilen, zenders omgehangen en boeien uitgeworpen.

Dan is het zo ver: “DEELNEMERS OPGELET” schalt er uit een speaker en het aftellen voor de start is begonnen. Bootjes varen kris kras door elkaar heen, allen op zoek naar een goede startpositie. Hier en daar wat “gemopper” op de wal: “HEY WEL VOORRANG VERLENEN HEH”.

Eigenlijk lijkt het best veel op een start van een wedstrijd met grote schepen in plaats van op afstand bestuurde zeilschepen.Bij het startsignaal gaan de bootjes de denkbeeldige startlijn over. Sommige zijn te vroeg, een ander te laat. Als je te vroeg bent moet je terug, maar… Wanneer niemand wat zegt…

De DF95 is helaas nog steeds een kleine club mensen en dat terwijl de 95 eigenlijk veel betere zeileigenschappen heeft dan de 65. Kom eens langs tussen 10.00 en 12.30 op de 1e zaterdag van de maand (in met name de wintermaanden tot de maand Mei)