Verslag Zomercup DF65/DF95 1 mei 2022 Almere

Zwakke wind maar uitstekende sfeer bij zomercup Almere. De eerste wedstrijd uit de serie Zomercup 2022 vond afgelopen weekend plaats vanuit camping Waterhout, gelegen aan de Noorderplas in Almere

Op de zaterdag verzamelden zes DF95 zeilers. Wedstrijdleider Taede de Jong had zijn handen vol aan het aanpassen van de baan aan de wisselende omstandigheden. Dit verklaart gelijk waarom er minder wedstrijden dan gebruikelijk zijn gevaren .

Nederlands kampioen Peter Vulperhorst legde de rondjes als snelste af.

Op zondag iets meer deelnemers. Taede kreeg spontaan hulp van Robert Wallenburg en de vrouw van deelnemer Ed Snoeren. Zo ontstond er een ware taakverdeling. Taede kon zich concentreren op de baan. Het gelegenheidskoppel hield zich bezig met de start en finish.

Twee mannen uit de Zaanstreek en elke week deelnemend aan de onderlinge wedstrijden bij Uitgeest eindigde als eerste en tweede. Gerrit Husslage is inmiddels een bekende naam. Patrick Bos is nieuw in het landelijke circuit maar kwam ijzersterk voor de dag met een A plus zeil wat hij twee dagen eerder per post uit Friesland had ontvangen.

Op de derde plaats uit Sneek Luuk de Jong. Luuk en zijn vrouw combineren wedstrijden met vakantie in eigen land. Drie dagen eerder waren ze met de motorboot vanuit Sneek vertrokken.

Vierde plaats het ‘rayonhoofd Gooi & Vechtstreek’ Donald van Lier. Donald zeilt relatief kort maar toont zich een stabiele subtopper en heeft regelmatig aansluiting bij de snelste mannen.

Eddy Huisman uit Apeldoorn met roots in de K klasse eindigde op een verdienstelijke vijfde plaats.
Eddy had deze week zijn DF65 in doos ontvangen en toonde zich een aanwinst in het deelnemersveld.

Het mooie van zeilen is dat er ’een wedstrijd in een wedstrijd’ kan ontstaan. Ed Snoeren, Wim Schouten, Peter de Nijs en Bert Rodenhuis maakten er een sportieve onderlinge strijd van. Laatstgenoemde was in het nadeel omdat hij (nog) niet over een A-plus zeil beschikte.

Met dank aan Ron Groenhart voor zijn verslag, foto’s van Taede de Jong