Verslag Wintercup DF65/95 18/19 december 2021 Uitgeest

Door: Ron Groenhart

Wachten op wind beloond bij wintercup Uitgeest.

Een nieuwe locatie voor de derde wintercup wedstrijd bij Uitgeest en wat een toplocatie.

Vanuit verzamelpunt restaurant Krelis zijn er op korte loopafstand drie locaties waar je een baan kunt uitleggen zodat je altijd verzekerd bent van ‘vrije wind’.Juist die wind, daar zat het hem vandaag in.

Peter Molenaar was al vroeg in touw om met eigen materiaal een baan uit te leggen. Om 08.30 stond er een acceptabele windkracht twee uit noordoostelijke richting.Na wat goede afspraken over het naleven van zeilregels gingen 19 boten om precies 10.30 van start bij helaas aanzienlijk minder wind.

Marcel Klein uit Groningen wist daar goed mee om te gaan en startte met een serie van vijf eerste plaatsen. Om 11.30 was de wind helemaal weg en besloten we tot een vroege lunch. Het voelde goed om even door te warmen want het was ‘waterkoud’ aan de waterkant.

Om 14.00 stak er een lichte bries op uit noordelijke richting. Na verleggen van de baan wisten we er bij zeer weinig wind nog enkele wedstrijden uit te persen. Ons geduld werd beloond want rond 15.00 nam de wind toe tot windkracht 2 -3 Op de valreep werd het de laatste vijf wedstrijden dan toch nog echt zeilen.

Gerrit Husslage sloot zijn serie sterk af en won de laatste drie wedstrijden.Uiteindelijk kon iedereen met een tevreden gevoel naar huis.

Elf wedstrijden zijn er in totaal gevaren. Prima onderlinge sfeer met voor iedereen een herinnering aan het evenement.

Met algemene stemmen ging de sportiviteitsprijs naar de piepjonge Jitse Jager uit Haarlem.

Speciale dank aan wedstrijdleider Robert Wallenburg en Harry van der Meulen voor de verwerking van de uitslagen.