Verslag Zomercup DF95/DF65 en RG65 21/22 augustus 2021 Leiden

Zaterdag DF95

Tjakko had weer een perfecte locatie geregeld met mooi weer en een licht windje uit het zuiden/zuid-oosten.

Maar liefst 10 DF95 aan de start, een mooie opkomst zo in vakantietijd.

Na een uurtje uitstel om te wachten op iets meer stabiele wind zijn we van start gegaan.

Het veld lag dicht bij elkaar en er was een mooie strijd gaande tussen de eerste 5 boten om het podium.

Na 13 wedstrijden kwam Geert Grevink op de 3e plaats terecht, Huub Gillissen werd verdienstelijk 2e en Remco Sol ging er met de eerste plaats vandoor.

Veel dank aan Tjakko voor de perfecte organisatie en aan Huub voor het lenen van de startmachine!

Zondag DF65 en RG65

Met 7 RG65’s en 11 DF65’s was er zondag ook een mooi groot wedstrijdveld. De wind was in de ochtend ZW3 en de baan lag er perfect in en was goed zichtbaar langs de oever. De boten liepen mooi met het grote tuig en de onderlinge verschillen waren erg klein. Luuk (NED 351) had helaas meteen al pech met de lier en heeft met de reserve boot van Ron toch nog de hele dag mee kunnen varen.

Tegen het einde van de ochtend kwam de grote regenbuien over het meer aanstormen, en zijn we maar even gaan schuilen onder de grote stretchtent. De 5e heat werd gevaren en een 2e stortbui luidde de middagpauze in.

Na een goede lunch en appeltaart bij brasserie Buitenhuis, is de baan bij 180 gedraaid, de wind kwam nu zoals voorspeld uit het NW.

De wedstrijden in de middag waren allemaal weer erg spannend en de onderlinge verschillen lijken steeds kleiner te worden. De DF65 kon met het grotere A+ tuig (+/- 2700cm2) en 3bft heel erg goed meekomen met de RG65, en de RG65 en DF65 finishte door elkaar heen.

Ron is de DF65 winnaar van vandaag met maar 16 punten uit 13 races, de 2e plaats voor Gerard Sietsma en de 3e plaats voor Dirk-Jan Kann.

Bij de RG65 was Remco de winnaar met maar 14 punten uit 13 races, 2e plaats voor Harry Drenth en de 3e plaats voor Taede de Jong.

Nogmaals heel veel dank aan Tjakko voor de organisatie en de perfect locatie!

Aan de locatie voor de volgende wedstrijd wordt nog gewerkt, en deze zal volgende week bekend worden gemaakt.

Verslag: Remco Sol (zat) Taede de Jong (zon)
Foto’s: Remco Sol, Ron Groenhart, Taede de Jong